12.4 C
Hertsa
duminică, mai 19, 2024

Bănceni Buda Mare Godinești Horbova Hreațca Mihoreni Mogoșești Molnița Ostrița Pilipăuți Probotești Târnauca Țureni

Ambasadorul rus la Chisinau a fost convocat la MAEIE. Un angajat al ambasadei ruse este pe cale sa fie expulzat

Must read

Ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau, Oleg Vasnetov, a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe al Republicii Moldova pentru a i se comunica despre ceea ce autoritatile moldovene considera drept „comportament necorespunzator” din partea a doi angajati ai ambasadei ruse, transmit Deschide.md, Radio Chisinau si Newsmaker, citate de Agerpres.

Unul dintre ei ar putea fi declarat „persona non grata”, conform Deschide.md, dar postul de televiziune TV8 din Chisinau a transmis ca ambii ar putea fi declarati „personae non gratae”.

Potrivit purtatorului de cuvant al guvernului moldovean, Daniel Voda, decizia intervine ca urmare a actiunilor intreprinse de functionari ai ambasadei ruse fata de politistii moldoveni de frontiera de pe aeroportul international din Chisinau, care au refuzat intrarea unui politician regional rus in Republica Moldova saptamana aceasta.

Este vorba de presedintele Republicii Tatarstan (componenta a Federatiei Ruse), Rustam Minnihanov, care urma sa se deplaseze in Gagauzia la un eveniment cu caracter electoral.

mai mult la :

Ambasadorul rus la Chisinau a fost convocat la MAEIE. Un angajat al ambasadei ruse este pe cale sa fie expulzat

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article